Sağlık

Balık Yemenin En Önemli 5 Faydası Nelerdir?

Balık Yemenin En Önemli 5 Faydası Nelerdir? Balık yemek için 5 önemli neden Balık köftesi ve balık bifteklerini hemen şimdi pişirin, ancak bu arada balığın faydalarını okuyun.

Balık yemenin en önemli 5 neden tüm dünyada geniş çaplı araştırmalar, balık yemenin en değerli Omega-3 asidi nedeniyle kardiyovasküler sistem ve merkezi sinir sisteminin işleyişini iyileştirdiğini göstermiştir.

Balık, iyi huylu protein miktarında etten daha düşük değildir, lipitleri en yararlı olarak kabul edilir – ebeveynlerimizin bize özenle çocuklukta verdiği balık yağını veya iherb için  en iyi omega 3’ü hatırlayın . Balık yemek sadece sağlıklı insanlar için değil, aynı zamanda hastalıkları olanlar için de faydalıdır. Bazı hastalıkların semptomlarını hafifletmeye ve hatta onları iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Özellikle doktorlar kalp damar hastalığı olan kişilere balık yemelerini önermektedir.

Balık, forma girmeyi ve vücudun çalışmasını normalleştirmeyi planlayan kişiler tarafından tüketilmelidir. Bu tür yiyeceklerin kalori içeriği son derece düşüktür, 100 gram yağsız türde sadece 70-80 kalori ve yağlı balıkta 100-200 kalori vardır.

Mükemmel Bir Protein Kaynağı

Balık proteini yüksek oranda sindirilebilirdir ve sığır eti ve domuz etine mükemmel bir alternatiftir. Balık proteini, mide-bağırsak sistemini aşırı yüklemeden vücudumuza kas, kemik, organ, deri ve saç yapımında yer alan bilinen tüm amino asitleri sağlar. Doğru hesaplandığında hem kütle kazanımı hem de kilo kaybı için harikadır.

D Vitamininin Ana Tedarikçisi

Enlemlerimizde, çoğu zaman güneş ışığı eksikliğinden dolayı bu vitaminin akut bir sıkıntısı vardır. İnsan vücudunun D vitamini sentezi için ihtiyaç duyduğu ultraviyole ışıktır. Buna karşılık, kemikleri, dişleri ve tırnakları güçlendiren kalsiyumun uygun şekilde asimilasyonu için gereklidir. Günlük diyetinizde kalsiyum D3 varsa vitamin komplekslerine başvurmanıza gerek yoktur. Yağlı balıklarda bulabilirsiniz.

“Omega-3” Şifası

Balıklarda bulunan yağ asitleri, daha önce de belirtildiği gibi, kardiyovasküler sistem ve merkezi sinir sisteminin doğru işleyişini formüle eder. Ayrıca yağ asitleri, uygunsuz ve dengesiz beslenme durumunda hakim olan kötü kolesterol ile savaşır. Arterlerde kolesterol plakları geliştirme riski en aza indirilir ve bu, sağlıklı bir kalbe giden doğrudan bir yoldur.

Yenilenen Vizyon

Dengeli balık tüketimi, aynı yağ asitleri “Omega-3” sayesinde görme kalitesi üzerinde mükemmel bir etkiye sahiptir. Retinadaki sinir iletimini iyileştirir ve gözyaşı sıvısının oluşumunda rol oynarlar. Yağ asidi eksikliği görme bozukluğuna yol açar. Birkaç balık bifteği, gelecek yıllar boyunca uyanıklığa yol açacaktır. Ve kemikleri ayırmak için zaman yoksa, Omega-3 kaşıklarının çıkmazı kurtarmaya gelecek.

Balık Eser Elementler Açısından Zengindir

Deniz balıklarının eşsiz bileşimi, çeşitli eser elementler açısından zengindir. Balıklardaki vitamin mikro ve makro elementlerin listesi sonsuzdur, size en önemlilerinden bahsedeceğim.

Fosfor

İnsan kemik dokusunu ve diş minesini güçlendirir. Protein emiliminde önemli bir rol oynar. Ayrıca, bu element beyni uyarır.

Demir

Vücudun koruyucu işlevini arttırır, diğer vitaminlerin asimilasyonuna yardımcı olur. Ve en önemlisi demir kan dolaşımına karışır ve kansızlığı önler.

İyot

Bu element, hormonların doğru dağılımını oluşturan tiroid bezinin düzgün çalışmasından sorumludur. Ayrıca iyot, doğrudan vücudun bulaşıcı ve solunum yolu hastalıklarına karşı savunmasına yol açan bağışıklık sistemini güçlendirmede rol oynar.

Dünyadaki insanların %80’inde iyot eksikliği var. İyot eksikliğiniz olup olmadığını kontrol etmek çok basittir. Bunu yapmak için, cildinize ilaç iyot damlatmanız gerekir, eğer leke bir saat içinde kaybolursa, o zaman bu elementten yoksunsunuz ve balık çeşitleri imdadınıza yetişecektir.

-Eminim bu maddeler harika diyetinize birkaç balık bifteği eklemeniz için yeterli olacaktır. İnanın bana, birkaç hafta içinde deniz asistanlarının tüm gücünü hissedeceksiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu