Anne-Çocuk

Sokağa Çıkana Kadar Çocuğunuza Ayakkabı Giydirmeyin

Bebek ve Çocuklarda Ayak Gelişimi

Çocuk gelişimi uzmanları 0-5 yaş grubu arasında bulunan çocukların evden çıkana dek ayakkabı giymelerini uygun bulmamaktadırlar. Bu makalede sebebini anlatacağız.

Bebek ve Çocuklarda Ayak Gelişimi

Çocuklarda ayak gelişiminin sağlıklı bir şekilde olması için, çocuklar evde iken çocukların çıplak ayakla veya çorap ile gezmeleri gerekmektedir. 0-2 yaş aralığında bulunan bebekler gelişim dönemindedir. Gelişim dönmemi bu yaş aralığındaki bebeklerde çok hızlı bir şekilde meydana gelmektedir. Bu gelişimin en iyi şekilde olabilmesi için ise bebeklerin ayakkabı ile sınırlandırılmamaları gerekmektedir. Bu konuda uzmanlar çocukların evden çıkana değin ayakkabı giymemeleri gerektiğini belirtmektedirler. Çocuğunuzun gelişim dönemini en iyi şekilde tamamlaması açısından oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Çocuğa Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Çocuklar, büyüme ve gelişme döneminde oldukları için bir şeyler alınırken çok dikkat edilmelidir. Çocuğa ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Bu noktalar arasında; ayakkabının hijyenik olması çok önemlidir. Yani ayakkabı ne kadar az bakteri ve mikrop barındırırsa bu çocuğunuzun gelişimi açısından o kadar iyidir. Çocuğunuza ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de çocuğunuza alacağınız ayakkabının rahat, esnek ve hafif olmasıdır. Bu sayede çocuğunuzun ayak gelişimi kötü bir şekilde etkilenmeyecek ve çocuğunuzun ayakları rahat edecektir. Bu noktalara dikkat ederek alacağınız ayakkabı sayesinde çocuğunuzun büyümesi ve gelişmesi kötü yönde etkilenmemiş olacaktır. Bu yüzden ayakkabı seçerken bu noktalara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.

Düztabanlığın Herhangi Bir Tedavisi Var mıdır?

Aslında her insan doğuştan düztaban olarak dünyaya gelir. Daha sonra gelişme ile ayak kemerleri oluşur ve kişinin ayak gelişimi tamamlanır. İşte bazı çocuklarda ayaklarda kemerler oluşmaz ve gelişim tamamlanamaz. Bu olaya düztabanlık denir. Düztaban belirtilerini sayacak olursak eğer: Ayak bileklerinde ağrı, baldırlarda ağrı, diz ve kalça eklemlerinde ağrı, belde ağrı, ayakkabıların çabuk eskimesi, bacakların daima çabuk yorulması, ayaklarda şişlik, uyuşma hissi ve sertlik meydana gelmesi. Yürüme ve denge problemleri. Çocuğunuzda bu gibi belirtiler mevcut ise muhtemelen düz tabandır. Düz tabanlık ortez ve protez yardımı ile tedavi yöntemleri mevcuttur.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu