Anne-Çocuk

Bebeğimdeki Solunum Ataklarının Sebebi Nedir?

Anne ve babaların en çok sorduğu sorulardan biri olan bebeğimdeki solunum ataklarının sebebi nedir için çok fazla cevap aranmaktadır.

Bebeğimdeki solunum ataklarının sebebi nedir sorusunda çok araştırmalar yapılırken uzman yardımı alınarak sorunun nedenleri hakkında bilgi almak istenilmektedir. Bebeklerde çok sık görülen bu rahatsızlık sonucunda genel olarak astıma bağlanılsa da farklı nedenleri bulunmaktadır. Bundan dolayı bu gibi sorunlarda hiç zaman kaybetmeden uzman hekim yardımı alınması en doğru karar olacaktır.

Bebeklerde Solunum Ataklarının Nedenleri

Genel olarak yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de hırıltılı nefes sorunları görülebilir. Bebeklerde solunum sıkıntısının görülmesinin pek çok farklı nedenleri bulunmaktadır. Astım, zatürre ve bronşit gibi bu hastalıkların başında gelmektedir. Bu enfeksiyonel hastalıklar yetişkinlere nazaran çocuklarda daha fazla görülmektedir. Bebeklerde solunum sorunu çok daha fazla yaygın olmakta ve % 7 kadarında görülmektedir. Şayet bebeğinizde solunum sorunu var ise yeni doğan ünitelerinde yatırılması gerekir. Bundan dolayı bebeğin gözlemlenmesi çok daha önemli bir yere sahip olmaktadır.

Bebeklerde Solunum Sorununun Belirtileri

Anne ve babalar için dünyanın en değerli varlıkları bebeklerinin solunum sorununun erken fark edilmesi çok daha önemli ve faydalı olmaktadır. Solunum sorununu anlamak için bir takım belirtiler bulunmaktadır. İşte bebeklerde solunum sorununun belirtileri şunlardır;

  • Bebeğin cilt renginde değişiklikler var ise,
  • Bebeğin idrarında değişiklik bulunuyor ise,
  • Normal durumdan daha fazla nefes alış verişi yapıyorsa, ( 1 dakika içinde 20 ile 40 arasında değişiklik göstermesi)
  • Solunumu ara ara kesilmesi,
  • Bebek halsiz ve hasta görünüyorsa,
  • Bebeğin acı ile inleyerek huzursuzluk yaşıyorsa,
  • Standart yaptığı isteklerinin dışında farklı bir durum olması, yani meme emme isteğinin olmaması gibi,

Yukarıda yazılı olan belirtiler göstermesi solunum sorununun göstergesi olmaktadır. Bu belirtilerde erken tanı son derece önemli olmaktadır. Çünkü bunların nedeni astım gibi zor ve uzun süreçli bir hastalık olabilir. Astım teşhisi koymak uzman doktorların gözlemlemesi ile tanı konulabilir. Koyulan tanı sonrasında doktorun sunmuş olduğu tedavi yöntemine harfiyen uygulanması çok daha önemli olmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu