Teknoloji

Pil Dostu Tarayıcı Hangisi?

Günümüz teknolojisi içerisinde en sık kullanılan ürünlerin başında bilgisayarlar yer alıyor. Bilgisayarları artık hemen her masa başında her evde görmek mümkün. Geliştirilmiş olan dizüstü bilgisayarlar ise alandan bağımsız olarak kullanılan modeller. Ancak bu noktada ortaya temel pil problemi çıkıyor. Bilgisayarlar ile yapılan en sık işlemlerin arasında gelen internet olanakları pil kullanımını ciddi manada etkiliyor.

Pil Dostu Tarayıcı Hangisi?
Pil Dostu Tarayıcı Hangisi?

Etki yaratan şeylerden biri ise kullanılan yazılımlar. Aynı hizmeti sunan benzer yazılımlar arasında dahi pil kullanımı farkı ortaya çıkabiliyor. Bu alanda oldukça gelişmiş bir test yapan Anandtech piyasa içerisinde yer alan birçok güncel tarayıcıyı dizüstü bilgisayar üzerinde test ediyor. Ortaya çıkan sonuç ise bir hayli farklı.

Pil Dostu Tarayıcı Hangisi?
Pil Dostu Tarayıcı Hangisi?

Lider Chrome

En çok ihtiyaç duyulan pil kullanımı ile alakalı olarak DELL XPS 15 dizüstü bilgisayarı kullanılıyor. Yapılan testler esnasında bilgisayarların pil ömrü yaklaşık olarak %7 seviyesine inene kadar teste devam ediliyor. İnternet Explorer, Chrome 36, Chrome 37 Beta, Firefox gibi farklı tarayıcılar bu teste dâhil ediliyor.

Bu noktada alınan farklı sonuçlara göre tarayıcılar arasında pil ömrünü etkileyen farklar gözle görülür bir biçimde ortaya çıkıyor. 452 dakika ile testin lideri Chrome olmayı başarıyor. Bu alanda en çk kullanılan tarayıcıların dahi nasıl bir pil kullanımı olduğunu ortaya çıkaran bu test oldukça işe yarar sonuçlar sunuyor. Kullanılan bilgisayarlar kadar tercih edilen yazılımlarda bir hayli büyük öneme sahip.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Eternet exporler ı saymayacağım çok fazla bekletiyor ve çok yavaş artık , günümüzde en çok kullanılan yandex ve chrome tarayıcıları hızlı olduğu için pil yönünden de daha dost bir tarayıcıdır .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu