Anne-Çocuk

Karnedeki Düşük Nota Nasıl Tepki Vermeli? 

Bir dönem sonunda çocuklar için çoğu zaman karnedeki düşük not nedeniyle korkulu bir dönem. olan karne alma döneminde anne ve babanın dikkat etmesi gereken konular bulunmaktadır.

Düşük not alan çocuklar için anne baba karne tepkisi oldukça önemlidir. Bu durum özellikle yanlış tepki verilmesi çocukta daha sonra korkuya sebep olmaktadır. Bu durumda çocuk bir sonraki dönem derslerinde zayıf alması halinde karar kara ne yapacağını düşünmeye başlar.

Karnede yer alan notlar konusunda ailenin daha iyimser bir yaklaşım ile olaya yaklaşması gerekir. Çocukların eğitimdeki başarısı yalnızca notlarla ölçülmemelidir. Farklı sebeplerden dolayı o dönemde düşük not almış olan çocuğun daha sonra bu notları düzeltebileceği unutulmamalıdır.

Düşük Not Alan Çocuklara Nasıl Davranmak Gerekir?

Her çocuk aynı şekilde her derste başarılı olmayabilir. Çocuğunuzun hangi alanda başarılı olduğunu belirlemeniz ve bu yönde onu desteklemeniz önemlidir. Akademik başarı açısında çocuğun notlarının düşmesi istenmeyen bir durum olsa da asıl nedenin belirlenmesi gerekir. Çocuğu etkileyen durumların incelenmesi ve bu konuda bir çözüme ulaşmak için harekete geçilmesi gerekir.

Çoğu zaman karnedeki düşük notların sebebi araştırıldığında ailenin de bu durum üzerinde etkili olduğu görülmektedir. Mutsuz ve huzursuz olan çocuklar için notlardaki düşüş kaçınılmaz olabilir. Ailenin bu durumda çözüm yoluna gitmesi gerekir. Kızmak ya da fevri davranmak çocuk üzerinde daha da olumsuz etkiler doğuracaktır.

Düşük Notlar Karşısında Alınacak Önlemler

Çocuğunuzun bir dönem karnesinde düşük not olması durumunda ona karşı yaklaşımınız ile yanında olduğunuzu hissettirmeniz gerekir. Aksi durumda kendini yalnız hissetmesi ve olumsuz etkilenmesi diğer dönemlerde de başarısını etkileyecektir. Bu nedenle anne baba olarak karnede düşük not olduğundan nasıl yaklaşım göstermeli? Sorusunun cevabını arayanlar için belli başlı konularda dikkat edilmesi yeterli olacaktır. Karnede düşük not olması halinde şunlara dikkat edilmelidir:

  • Sakin olmak,
  • Çocuğunuzla özel olarak konuşun,
  • Her çocuğun farklı şekilde anladığını unutmayın,
  • Bazen başarısızlığı da anlaması gerektiğinden buna izin verin,
  • Öğretmenleri ile görüşme yapın,
  • Gelecek dönemde başarılı olması için gerekli planlamaları yapın.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu