Anne-Çocuk

Çocuklarda Ek Gıda İçin Doğru Zaman Ne Zamandır?

Çocuklarda Ek Gıda İçin Doğru Zaman Ne Zamandır? Çocuklarda ek gıdaya ne zaman geçilir? Ek gıdalara başlamak için doğru zaman nedir? sorularının yanıtı makalemizde..

Çocuklarda Ek gıda için doğru zaman ne zamandır? sorunuzun yanıtını veriyoruz. Çocuk için en ideal zaman 6 ayın bitmesi ile başlamalıdır. Bazı yapılan araştırmalar aynı zamanda 4. İle 6.ay arasında da ana besin öğesi olan süt dışında, ek gıdanın tüketilmesinin de yanlış olmadığını söylüyor. Bu dönemde de ek gıdaya geçişin yapılması söz konusu olabilir. Diğer öneri ise ek gıdaya geçmeden önce bebeğin sizin desteğiniz olmadan oturabiliyor olmasıdır. Yutma reflekslerinin yeteri kadar gelişmiş olması son derece önemli olacaktır.

Çocuklarda Ek Gıda İçin Doğru Zaman Nedir

Çocuklarda ek gıdaya geçiş nasıl olacak? Hangi besinler ile ek gıdaya geçişin olması gerekiyor? Bu konuda da yapılan araştırmalar var. Tamamen sağlıklı şekilde ek gıdaya geçiş için önerilen yiyecekler olacak. Bunları göz önünde bulundurmanız çocuklarda ek gıdaya nasıl geçilmeli sorusunun yanıtı kapsamında verilmektedir.

  • Meyve püreleri: İlk olarak meyve püreleri ilk akla gelen ek gıda oluyor. Her meyvenin ayrı ayrı püre edilmesi gerektiğini unutmayın. Önce meyve suları sindirimi ile ilgili sorun yaşamaması halinde, sağlıklı meyve suları ile başlamanız önerilir.
  • Yoğurt: İkinci olarak ek gıda olarak akla gelen yoğurt oluyor. Yoğurdun ara öğün olarak tüketilmesi son derece iyi olacaktır.
  • Muhallebi: Sağlıklı, şekersiz muhallebiler de ek gıda için uygun olabilir.
  • Sebzeler: Son olarak ek gıda geçiş sürecinde sebzeler önerilir. Sebzelerin püre edilmesi ya da sebze çorbalarının yapılması son derece iyi olacaktır.

Ek Gıdaya Geçişte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinizin ek gıdaya geçişinde ilk dikkat etmeniz gereken tek çeşit ile geçişi sağlamak. Her yeni gıda sonrasında ise kakayı kontrol etmek. Herhangi bir şekilde ishal ya da kabızlık varsa ona göre ek gıda sürecini kontrol etmeniz gerekir. Anne sütüne aynı zamanda devam edilmesi de önemlidir. Ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler üzerinden hareket ederek, kontrollü şekilde gıdaları tüketebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu