Teknoloji

2018 Yılının Yepyeni Emojileri

 

2018 yılı ile birlikte bu sene hayatımıza yep yeni emojiler girmiş olacak. Şu ana kadar alınan bilgiler doğrultusunda hayatımıza 157 adet yeni emojini gireceği resmi olarak açıklanmış durumdadır. Emojiler hayatımıza girdikten sonra artık sohbetler daha zevkli bir hal almış durumdadır. Özelliklede karşı tarafa anlatmak istediklerimiz birkaç emoji ile rahatlıkla anlatabilmemiz zaman konusunda oldukça tasarruf sağlamıştır.

Hatta söylemek istediklerini çekindikleri için söylemeyen yüz binlerce insan bu emojiler sayesinde karşı tarafa duyu ve düşüncelerini daha rahat ifade etme imkânları bulmuşlardır. İlk çıktıkları zamandan bu yana emojilerin sayısı oldukça artmıştır. Ve her sene yeni emojiler aramıza katılmaktadır. Ve yapı itibari ilede eskiye göre görsel olarak çok daha ayrıntılı emojiler yaratılmıştır.

2018 Emoji Modası

2018 emoji modası diğer senelerde çıkan emojiler gibi geçirdiği seneden ve olaylardan izler taşımaktadır. Bu senenin emoji modası seçeneklerinde Soğuk Surat, Sıcak Surat, Parti Suratı, farklı ten renginde süper kahramanlar, bir korsan bayrağı ve 140 civarı daha emoji bulunuyor. Tüm bu yenilikler emojiler konusunda yetkili kuruluş olan Unicode tarafından tasarlanmaktadır. Ve tüm bu tasarlamalar belirli standartlara göre yapılmaktadır.

Unicode Consortium’un resmi olarak yayınladığı 157 yeni emoji ile birlikte Emojipedia tarafından onaylanmış emoji sayısı dünya genelinde 2823’e sayısına ulaşmış durumdadır. Açıklanan plandan herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde iOS kullanıcıları, 2018 yılı emojilerine ancak iOS 12 yayınlandıktan sonra erişebileceklerdir. Bu da Emoji 11.0’ın iOS’a Ekim ayından önce gelmeyeceği anlamına geliyor.Çünkü İos 12 ekim ayında yayınlanacağı daha önceden açıklanmıştı. Android kullanıcıları için ise tarihler biraz daha belirsiz durumdadır. Ama 2019 ‘dan önce Android kullanıcılarında kesinlikle bu emojilerle tanışacağı kesin durumdadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu