Sağlık

Tansiyon Düşüklüğü Nedir?

Tansiyon Düşüklüğü

Hava sıcaklığı, stres ve yaş kaynaklı görülen tansiyon düşüklüğü, kalbin kanı vücuda pompalarken yeterli derecede basınç uygulayamamasıdır. Eğer kalp yeterli basınç uygulayamazsa kan vücuda yeterince pompalanamaz ve organlar bu durumdan olumsuz olarak etkilenir. Sağlıklı bir bireyin tansiyon değerleri 120/80 olarak kabul edilmektedir. Eğer tansiyonunuz bu değerlerin altına inmiş ise tansiyon düşüklüğüprobleminiz oluşmuş demektir. Ancak önemli bir nokta ise tansiyonu genel olarak düşük kabul edilen değerlerde olan ve hiçbir sağlık problemi olmadan yaşayan sağlıklı bireyler bulunmaktadır. Bu durumun vücut için bir problem oluşturup oluşturmadığını vücudun verdiği sinyallerle anlayabiliriz. Tıpta hipotansiyon olarak adlandırılan tansiyon düşmesi durumunda kişide bilinç kaybı oluşabilir ve hatta kişi şok veya inme geçirebilir.

Tansiyon Düşüklüğü Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Tansiyon Düşüklüğü

Tansiyon düşüklüğü rahatsızlığının çeşitli nedenleri olabilmektedir. Beyinde tümör olması, hormonal bozukluklar ve çeşitli kalp sorunları sebep olabilmektedir. Tansiyon düşüklüğü belirtileri arasında terleme, mide bulantısı, aniden bayılma, göz kararması ve baş dönmesi görülmektedir. Kişi konsantre olmakta zorlanabilmektedir. Ayrıca vücudun susuz kalması, yetersiz beslenmesi, kullanılan ilaçlar ve hava sıcaklığı tansiyon düşüklüğü problemini tetiklemektedir.

 

Tansiyon DüşüklüğüTedavisi Nasıl Olur?

Tansiyon düşüklüğü kişinin kendi yapısından kaynaklanıyorsa tuzlu ayran, egzersiz yapma ve duş yapma iyi gelecektir. Tuzda bulunan sodyum tansiyonun yükselmesini sağlamaktadır. Kahve ve çikolata düşük tansiyonun geçici olarak yükselmesine yardımcı olur. Ayrıca üzüm tedavi için çok önemli bir yardımcı elamandır. Günde 30-40 tane üzüm yemek düşük tansiyona iyi gelebilmektedir. Eğer kronik olarak yerleşmiş bir düşük tansiyon probleminiz varsa bir uzmana başvurmanız son derece önemlidir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu